THE CHALLENGE:
Create an installation that reflects the college's student centered philosophy, but still appeals to a younger audience and helps claim its space as "student owned".

THE SOLUTION:
Move away move specific messaging of the student centered approach and focus on its core elements. Focus on the idea that students are essential to making Ripon College what it is. Combine that message with photos focused purely on student memories and experiences with an Instagram style layout and bold colors.
INSTAGRAM INSPIRATION
A major influence on the project's design was the layout and overall visual style of an Instagram "Explore" page. Instagram is a platform completely dedicated toward capturing the experiences and moments of nostalgia that define our lives--the exact goal we wanted to accomplish with the installation in relation to the student experience. You can see in the graphic above how I took the "Explore" page and modified the layout to accommodate the needs of the project. I also spent a significant amount of time reviewing various screenshots and sections of different "Explore" pages to study and try to recreate the most appealing layout in terms of types of content, overall framing and color scheme of the images that would make up the feed.
THE SPACE BEFORE AND ARTWORK

Other Projects You May Like

Back to Top